Ker nam je mar za naše otroke in vnuke, je zaslužni profesor ddr. Matjaž Mulej z Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru in Inštitura IRDO skupaj s štirimi uredniki in 53-timi avtorji izdal trojno knjigo z naslovom NEHAJTE SOVRAŽITI SVOJE OTROKE IN VNUKE - Prihodnosti ekonomije in človeštva ni brez družbene odgovornosti! Soavtorici mag. Vesna Kovačič (SrCi Inštitut) in mag. Violeta Bulc (Vibacom) sta v prvi knjigi objavili prispevek z naslovom Intuitivno odločanje za več družbene odgovornosti...

 

NEHAJTE SOVRAŽITI SVOJE OTROKE IN VNUKE -
Prihodnosti ekonomije in človeštva ni brez družbene odgovornosti!!!

Stara izkušnja pravi, da je samo izjemoma izvedljivo imeti vse informacije, da bi lahko odločali znanstveno, torej povsem utemeljeno in celovito. Zato je v rabi intuicija, še zlasti v inoviranju. V triologiji lahko najdemo številne koristne napotke za družbeno odgovorno ravnanje. Za sodobno družbo so knjige dragocen priročnik.

Moto triologije NEHAJTE SOVRAŽITI SVOJE OTROKE IN VNUKE je stara prerokba Indijancev Cree: 
Šele, ko bo posekano poslednje drevo, šele, ko bo zastrupljena poslednja reka, šele, ko bo ujeta poslednja riba, šele takrat boste spoznali, da denarja ni mogoče jesti! Narava ne potrebuje ljudi, a ljudje potrebujejo naravo.

Uredniki in avtorji knjig upamo, da je množica misli, zaradi katerih so več tednov zasedali številni ljudje v Parizu v novembru in decembru 2015, odsev tega starega spoznanja in njegovega dojemanja.

Na dan zemlje, 22.04.2016 so državniki iz več kot 170 držav podpisali prvi univerzalni sporazum o zaustavitvi segrevanja planeta, ki jasno kaže skrb držav sveta za to in naslednje generacije in pripravljenost za uveljavljanje družbene odgovornosti v praksi. A to ni edina možnost in še manj zadostna, sporoča trojna knjiga o družbeni odgovornosti.

IRDO Inštitut za razvoj družbene odgovornosti je trilogijo knjig izdal v sodelovanju s Kulturnim centrom Maribor. To je skoraj stota knjiga Kulturnega centra Maribor v zbirki Frontier in skoraj trideseta knjiga Inštituta IRDO. Izdajo knjig sofinanciramo avtorji z namenskimi dotacijami, vabimo pa vas, da z nakupom knjig k našemu nadaljnjemu delu prispevate tudi vi.

Naročite knjige zase in vam ljube osebe na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

SrCi Logo

SrCi Inštitut Maribor
Inštitut za sistemsko razmišljanje in celostno inoviranje Maribor
Regentova ulica 2
2000 Maribor
Slovenija

 

 mag. Vesna Kovačič
ustanoviteljica
+386 (41) 455 499
vesna.kovacic@srci.si
www.srci.si

 

 

 

Sodelovali smo:

Ekonomsko-poslovna fakulteta

InCo gibanje

iNCO Logo